Littlechippo hoastar en tävling

TÄVLING!!!!!
Om Pinocchio säger "Min näsa växer nu", vad händer då??????
Klurigt som attan. Priset är en eller ett par kramar samt en ryggsäck (som jag har snott från Sofia HAHAHA)
Jag söker bästa motivering till vad som händer. :) <3

Kommentarer
Postat av: Becki

hahaa, lätt! OM hans näsa växer så kommer hans gamla men snälla dockmakare Geppetto och sågar av den med figursåg.



Ser fram emot kramarna och ryggsäcken!

2012-05-01 @ 17:28:09
Postat av: Littlechippo

Fel muahahahahahahahabananahahahahahaha

2012-05-01 @ 18:35:10
Postat av: Guitarhero

Men Becki, så kan det ju inte vara, Gepetto kommer inte med figursågen, han har väl ingen figur att tala om! Gepetto kommer med bandsågen - det är enda sättet att komma till rätta med växande näsor och ljugande ungar. Pinocchio är ett fall av båda delarna, alltså är rätt svar att Gepetto kommer med bandsågen. Kramar och ryggsäck emotses, tack!

2012-05-01 @ 21:19:42
Postat av: Guitarhero

För övrigt tror jag att det är en slamkrypare det här. Om det verkligen är så att näsan växer på en trädocka, är det väl snarast en arborist som ska till och inte någon dockmakare, oavsett verktyg. Man kan också välja att spruta hormoslyr på honom. NU har jag förtjänat kramar och ryggsäck och vill inte vänta längre!

2012-05-01 @ 21:23:05
Postat av: Gud

Jag håller med föregående talare; Pinocchio är en docka och har alltså ingen näsa alls. En näsa är en utskjutande nos hos människor och andra primater, men inte trädockor. Det Pinocchio har skulle vi kanske kunna kalla en näsliknande gren. Historien om att "näsan" växer är bara en biprodukt av att grenen växte i vanlig takt under tiden som filmen spelades in, men eftersom Pinocchio klantade till sina repliker hela tiden så var man tvungen att ta om många scener. Sen när man klippte ihop filmen såg det ut som om ansiktsgrenen växte i onaturligt snabb takt, varpå man beslutade sig för att skriva om manus och lägga en sidhistoria om hur dockans näsa växte varje gång han ljög.



Som en liten extra anledning till att jag borde vinna bifogar jag även en motivering som jag har hittat på nästan själv:



Jag ska vinna filmen och ge den till pappa för att:

att underhållas av en little man boy med ansiktsgren

kan dämpa smärtan från hans njursten

2012-05-02 @ 03:06:39
Postat av: Guitarhero

Jag tror att polisen kommer och tar Pinocchio, Gepetto och hela filmgänget och burar in dem. De sitter alla runt Gepettos köksbord, röker svamp och skrattar åt vad de tror är Pinocchios växande näsa fast det är bara en hallucination . Egentligen är det en finne och det är kanske lite ovanligt på en trädockas näsa, i vart fall före puberteten, men det är en annan historia.

Gud, som man alltså inte ska tro på, verkar också ha glufsat i sig svamp, eftersom hen tror att det är en film man vinner. Det är alltså en kram och en ryggsäck som jag härmed yrkar få levererade, vid äventyr av rättsliga åtgärder!

2012-05-02 @ 23:45:03
Postat av: Littlechippo!

Roliga svar men tyvärr har ingen av er rätt. Man måste tänka lite innanför boxen, istället för att pladdra om Geppettos figursågar och hormoslyr. Nä tänk lite vad som händer...

2012-05-03 @ 07:34:45
Postat av: Snorre Ollonborre

Lätt som en plätt.



P. är en känd lögnare. När P. ljuger växer hans näsa. Eftersom P. alltid ljuger kan påståendet att hans näsa växer inte vara sant. Motsatsen till sant är att påståendet är falskt. Näsan växer alltså inte när han gör påståendet. Sålunda ljuger P. när han gör påståendet vilket gör att hans näsa kommer att börja växa.



Frågan är alltså felställd. P. borde säga: Min näsa kommer att växa.



Kramar till Snorre som härmed vann tävligen.

2012-05-03 @ 22:41:00
Postat av: Anonym

2012-05-04 @ 19:19:53
Postat av: Snorre Ollonborre

Eftersom jag vann tävlingen och har fått vinnarkramen får jag här ställa en bonusfråga.



Pinocchio kommer fram till ett vägskäl där det står en person som han inte känner. Pinocchio söker vägen till sina rötter hem till sin hemby där alla är som han. Den ena vägen går dit, den andra vägen går till en by som är raka motsatsen - alla talar sanning där. Om Pinocchio bara får en fråga att ställa till personen vid vägskälet, vilken fråga skall han då ställa för att få klart för sig vilken väg han skall ta för att komma till sin hemby.



Tips: Rätt svar är inte "Är Du en lövgroda".

2012-05-04 @ 19:24:42
Postat av: Guitarhero

Han frågar givetvis om någon vet vägen till Gepettos Möbelsnickeri!

2012-05-04 @ 20:18:26
Postat av: Guitarhero

Nej visst ja, det var ju fel! Nu vet jag bättre, tar tillbaka och påstår nästan tvärtom. Lille P pekar förstås mot en av vägarna och säger "Är detta vägen till Gepettos Möbelsnickeri Inc?". Den som ljuger säger då ja, medan sanningssägaren säger som det är " Nej, lille P, Gepettos Möbelsnickeri Inc ligger i Neapel, det vet ju alla!!



Kvaliteten på denna tilläggsuppgift kräver en liten dikt av precis samma kvalitet:



Att ställa klurig fråga, Snorre

Kräver mer än namnet Ollonborre!

2012-05-04 @ 20:23:57
Postat av: Gåsalin

Man frågar "var bor du"?

Han som är ifrån staden där alla ljuger pekar mot sanningsstaden. Han som är ifrån Pinoccios hemtrakter pekar också mot sanningsstaden. Alltså ska Pinoccio gå i motsatt riktning mot vart båda pekar.

2012-05-05 @ 18:47:33
Postat av: Orienteraren

För att komma var då, Gåsalin? Till Neapel?

2012-05-05 @ 18:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0